Meta, компанията майка на Facebook, откри първия си физически магазин, за

...
Meta, компанията майка на Facebook, откри първия си физически магазин, за
Коментари Харесай

Още една крачка към Метавселената: Meta отвори първия си физически магазин

Meta, компанията майка на Фейсбук, откри първия си физически магазин, с цел да показа своите продукти, предопределени за метавселената.

Магазинът се намира в Бърлингейм, Калифорния и от тази седмица е отворен за клиенти. Той е основан за хора, които желаят да тестват продуктите на компанията, измежду които са очила за аугментирана действителност, които могат да вършат фотоси и видеа и да ги разгласяват в обществените мрежи единствено с леко придвижване на главата. Сред предложенията за клиенти е и новия портал за видеоразговори, който улеснява връзката сред потребителите в мрежата.

Така софтуерният колос ще показва всички устройства и нови интерактивни технологии на компанията. Идеята е магазинът да помогне на потребителите да се срещнат с продуктите на Meta. 

Други софтуерни предприятия също разполагат с сходни магазини, като един от най-успешните са тези на Apple. Други компании, като Гугъл и Samsung също пробват сходен метод към потребителите си.

Първият магазин е относително дребен по размери - единствено 143 кв.м. Той обаче ще се употребява най-вече за опити за разнообразни функционалности и посредством него компанията цели да уточни тактиката си към потребителите.

Фейсбук е добре прочут като най-голямата обществена мрежа в света, само че някои хора даже не знаят, че компанията създава и потребителски хардуер. От там се надяват, че когато повече хора тестват технологиите в магазина, те ще схванат защо изпълнителния директор Марк Зукърбърг счита, че Метавселената е правоприемник на мобилния интернет.

За от Meta не разясняват дали възнамеряват отварянето на още магазини в близко бъдеще. Неофициално обаче проектите на компанията са обект на клюки от няколко месеца. Според тях се възнамерява последователното отваряне на верига магазини в целия свят, само че крайното решение ще зависи от голям брой фактори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР